Leichhardt House: Alts & Adds Tender Line-Up

Leichhardt’s Heritage Charm Concept Perspective Concept Elevation Concept Section Working model Our clients came to us seeking out a solution to add light and warmth into their small cottage home. Full  of historical gems such as stained glass windows and ornate doors, we worked with our clients to reimagine a new space, which recycles and reincorporates the traditional features of the old, into their light filled and airy extension. We are busily lining up builders to tender with the anticipation to commence construction mid this year. In the meantime, we are also working with the clients in their selection of fittings and finishes that suite their modern bohemian vibes.    ...

Newtown House: Construction Update

Newtown Heritage Addition View from rear garden View from street Interior views to garden Working model Working model The construction process is officially underway for the much needed upgrade to an existing cottage in Newtown’s Heritage Conservation Area. Requiring more space and light, we worked with our clients to create a comfortable family home, with enough space for the growing family to entertain and...

Dulwich Hill Oriental House Warming

Dulwich Hill House: Completion   Before: Previous Extension After: New Addition Before: Exterior New Addition New Addition New Exterior Details New Bathroom Existing House Restoration Existing House Restorations Landscaped Garden Landscaped Garden The Dulwich Hill House renovation is complete! Our clients came to us in late 2015, needing a design solution for their property in Dulwich Hill’s Heritage Conservation Area. The existing a Federation style brick house had seen an unsympathetic rear extension, which was detached from the client’s Japanese inspired garden. The existing brick house boasted traditional gallery like proportions, with high ceilings and ornate details. With this in mind, we created an extension, which maintained the home’s high ceilings and space proportions, and juxtaposed it with a light and contemporary feel. To celebrate the landscape as a visual feature, the new addition uses a series of horizontal windows and openings, creating a panoramic view of the garden....

2016 Australian Urban Design Awards Shortlist

We have been shortlisted in the 2016 Australian Award for Urban Design, Policies, Programs and Concepts for Small Scale projects, with winners to be announced on Thursday. Read more about the shortlisted entry Velobahns and the Super Campus. To see the shortlist: http://architectureau.com/articles/2016-australian-urban-design-awards-shortlist-revealed/           Tweet  ...

Newtown Terrace House: Completion

Newtown Terrace House: Completion Newtown Terrace House Newtown Terrace House Newtown Terrace House Clients Mayu & Danny came to us with a 3.2m wide terrace sitting on a 3.7m wide site in Newtown’s Heritage Conservation Area. Requiring more space, light and air, we were tasked with finding a comfortable, and contextually sensitive solution for this dark and narrow home. To maximise the amount of usable space available, we designed a new addition sitting behind the ridge line of the original terrace. By building boundary to boundary in width, we were able to maximise living spaces which open out onto a rear deck and garden. Bays were created along the length of the addition to provide extra storage for the family home, while maintaining the overall width. North facing highlight windows, and a skillion roof provide much needed light & natural ventilation into the deep centre of the...

Dulwich Hill House: Reno Begins

Dulwich Hill House: DA Approved and Construction Commences Dulwich Hill House: Interior view Dulwich Hill House: View from the garden Dulwich Hill House: Working model Dulwich Hill House: Working model Dulwich Hill House: Demolition Dulwich Hill House: Construction Progress Dulwich Hill House: Construction Progress The construction process has commenced for our Dulwich Hill project. The original federation era house contained a poorly constructed rear fibro addition, which provided poor access to the landscaped yard. The removal of this structure will make way for a new light filled living, kitchen and dining spaces and bathroom retreat which has a strong physical and visual connection to the garden. Although being in a Heritage Conservation Area, the new design maintains a contemporary feel through its open plan and high ceilings, which maximise the light and open quality of the spaces. http://www.pwa.com.au/1wp/wp-content/uploads/2016/03/FullSizeRender-movie-FOR-WEB-Computer.m4v...